Skip to content

JOREN DE COOMAN – ALLEEN

JOREN DE COOMAN – ALLEEN

ALLEEN is het eerste solowerk van Joren De Cooman. Hij neemt zijn publiek mee op het traject dat hij zelf doorlopen heeft tijdens zijn artistiek onderzoek naar wat voor hem de essentie van bascule is. De acrobatische en spectaculaire beelden die zijn circusdiscipline kenmerken laat hij, samen met een springpartner, achterwege. 

ALLEEN is een solovoorstelling in een collectieve discipline, een rechtstreekse confrontatie met de bascule waar hij al 10 jaar mee werkt. Zo ontstaat een nieuw spanningsveld: die tussen plank en lichaam. Van daaruit betrekt hij zijn publiek om terug een collectief te creëren.  

Door het publiek rechtstreeks bij de performance te betrekken, geeft ALLEEN inzichten in wat het betekent om als collectief aan bascule te doen. Meer zelfs; het publiek kan letterlijk ervaren wat deze collectiviteit inhoudt. Joren creëert de setting, met als doel te kunnen vliegen. De controle daarover geeft hij echter uit handen, erop vertrouwend dat het publiek deze verantwoordelijkheid opneemt. 

Credits
Concept en spel: Joren De Cooman
Met de steun van Circuscentrum, 30CC en CIRKL Circusfestival Leuven

 

  • 26/06/2022
  • 14:00 - 14:30 / 16:30 - 17:00
  • Oude Kerk