Skip to content

CIRCUMSTANCES – EXIT

CIRCUMSTANCES – EXIT

EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partneracrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Vier individuele disciplines in één collectieve taal. 

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico. 

 Credits 

Concept, choreo: Piet Van Dycke
spelers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenographische ondersteuning: Menno Boerdam
Techniek: Casper Van Overschee
Research: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo
Met steun van:  PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren

Site de la compagnie

  • 25/06/2022
  • 14:00 & 17:15
  • ALJO
  • tout publiek