Skip to content

Over VFV

SYMBIOSE

Het Franstalige cultuurcentrum Archipel 19 en het Nederlandstalige gemeenschapscentrum De kroon werken samen om een gratis festival, het Visueel Festival Visuel (VFV), te organiseren dat taal- en leeftijdsgrenzen overstijgt door in te zetten op straattheater, circus, dans en activiteiten voor een jong publiek.

Sinds een aantal jaren zijn De kroon en Archipel 19 ook coproducent van voorstellingen geworden. Jonge en veelbelovende artiesten komen in residentie om aan hun voorstelling te werken die nadien opgenomen wordt in de programmatie van het VFV.

Historiek

GC De kroon startte in 2003 met het organiseren van een straattheaterfestival en ging op zoek naar originele speelplekken in Berchem: bij mensen thuis, op straat, in cafés,… De voorstellingen op straat lokten het meeste toeschouwers, wat in 2004 resulteerde in de programmatie van een aantal grote namen uit de wereld van het straattheater zoals het Canadese BAM.

Het woordloos karakter van de voorstellingen trok een gemengd meertalig publiek aan, wat ook opgemerkt werd door het Franstalig CC Archipel 19. Het festival werd vanuit een samenwerking tussen De kroon en Archipel 19 in 2005 officieel tot het Visueel Festival Visuel (VFV) gedoopt. 

Interesse in onze voorstellingen?

AFTERMOVIE 2023

AFTERMOVIE 2022

Aftermovie 2021

about-team01

Beulah Alexander

Painter, Sculptor
about-team03

Robert Downey JR

Conceptual Artist
about-team02

Johanna Curtis

Abstract Artist